Deák Ferenc tér

Cím: 1052 Budapest Deák Ferenc tér 2,

A tömegközlekedés és a pesti fiatalok központja a Deák Ferenc tér
Budapest szívének legfontosabb tere, az Andrássy út kezdőpontja és az egyik legjelentősebb tömegközlekedési csomópont az 5. kerületi Deák Ferenc tér. A tér már második évszázadában van és 1874 óta viseli a 'haza bölcsének' Deák Ferencnek a nevét.
A jelenlegi három metró vonal és a villamos és busszmegállók miatt a közigazgatási szerepe kiemelkedő de talán izgalmasabb ha a Deák téri tavaszról és nyárról is szót ejtünk, hiszen a tér és a meleltte fekvő Erzsébet tér tágas füves parkja a fiatalok és lazítani vágyók 'zarándokhelye' .
Akár iskola akár munka után nyugodtan csatlakozhatunk az itt pihenő emebrek százaihoz hogy egy kicsit kiszakadjunk a taposómalomból vagy az egykor ide szánt Nemzerti Színházalpjaiból kialakítottGödör klubban akár az éjszakai életbe is belekostoljunk.
...és még egy fontos dolog. Talán kevesen tudják de a Deák Ferenc téri aluljáró egy múzeumot is rejt. A Közlekedési Múzeumhoz tartozó Földalatti Vasúti Múzeum hangualtos kiálíltótermében ismerkedhetünk meg a metróépítés történetével.

A Deák Ferenc tér Budapest belvárosának egyik központi tere, egyúttal a város jelentős közlekedési csomópontja. Itt találkozik az M1, M2 és M3-as metróvonal, a felszínen pedig a Károly körút, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Király utca, a Deák Ferenc utca (Fashion Street) és a Harmincad utca. Az Akvárium és az Erzsébet tér számos pihenni, szórakozni vágyó fiatalt vonz ide minden este, emiatt mindig nyüzsög a tér. Kiváló helyszín az ismerkedéshez, így nem csoda, ha a Deák a szabadtéri éjszakai élet számára is egy fontos színtér.

Forrás: http://welovebudapest.com/budapest.nevezetessegei/nevezetesseg/deak.ferenc.ter http://budapest.varosom.hu/latnivalok/terek-parkok/Deak-Ferenc-ter.html 

videó megtekintése →

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!