Cegléd

Cegléd Pest megye déli részén, az Alföld kapujában helyezkedik el, Budapesttől mindössze 72 km-re. Lakosainak száma közelíti a 40 000 főt. Vasúti és közúti csomópont is, áthalad rajta a 4-es számú főút. Városunk egyik jelképe-Közép-Európa legnagyobb református temploma-az 1835-ben klasszicista stílusban épült Református Nagytemplom a Szabadság téren.

A Szent Kereszt Katolikus Templom klasszicista stílusban, 1827-ben, az előtte látható Szentháromság - szobor 1902-ben készült el a Kossuth téren. A városban található Közép - Európa egyetlen Dobmúzeuma. A város életében meghatározó szerepet játszik Kossuth Lajos, hazánk nagy államférfija. Cegléd emlékezete ma is őrzi Kossuth Lajos 1848 szeptemberében elmondott híres toborzó beszédét. 1996 óta minden évben Kossuth-ünnepségsorozattal emlékezik a város erre az eseményre. Cegléd a hagyományok megőrzése mellett nagy gondot fordít arra, hogy a térség meghatározó egészségturisztikai centrumává váljon.

A 2003 májusában megnyílt Ceglédi Termálfürdő és Szabadidőközpont egyrészt a gyógyulni vágyókat fogadja 56C-on feltörő gyógyvizével, másrészt a wellness- és fitness turizmus lelkes híveit, akik minden korszerű szolgáltatást megtalálnak az impozáns fürdő területén. Új beruházásként 2005. május elsején nyitotta meg kapuját az Aquapark 17 csúszdával, köztük az országban egyedülálló ingacsúszdával, valamint az ország legújabb Castrum Termál kempingje, amelyben a sátras, lakókocsis elhelyezés mellett 36db modern, fűthető apartman ház is épült minden kényelemmel, konyhával felszerelve.

Forrás: http://www.utazzitthon.hu/cegled.html

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!