Göd

Göd Pest megyében a Duna bal partján Budapest és Vác között, a Vácig felnyúló Pesti síkság északi részén fekszik.

Legmagasabb pontja a Jancsi-hegy közelében van 191 méterre a tengerszint felett. A település egy sajátos kialakulású medence közepén fekszik, a látóhatár teljes körben zárt. Egyedül a Duna partján lehet kilátni a medencéből, melyet északon a Naszály 652 méteres magasságával, nyugaton a Pilis, délen a Tetétlen 170-180 méter körüli magasságával és végül keleten a csomádi hátság gerince 200 méter körüli magasságával zár le.
A Budapesttől 20 kilométer messze fekvő város lakójáról kapta a nevét, akiről az első hivatalos feljegyzések 1640-ből maradtak ránk. Emlékművekben és látnivalókban gazdag város. A Nemeskéri - Kiss kúria a XIX. századba csalogatja az érdeklődőt. A 12 kör alakú toronnyal körbevett erőd a római birodalom korába varázsolja az ideérkező vendéget.

Aki inkább a fürdőzés örömeit részesíti előnyben, annak kiváló szórakozást nyújt az egész évben üzemelő meleg vizes termálfürdő, nyáron pedig három dunai strand várja fürdőzni kívánó vendégeit. A sport szerelmesei is jó helyen járnak, hiszen az elmúlt években épült meg a golfpálya és a hozzá csatlakozó sportcentrum.

Kiváló pihenési lehetőséget nyújt az ötcsillagos Pólus Palace Thermal&Golf Hotel mindenkinek, aki pihenésre és kikapcsolódásra vágyik nem messze a várostól, de mégis nyugodt, kellemes környezetben.

Göd határában a Kékperjés láprét és a Gödi-sziget természetvédelmi területek.

A településről két irányban kompjárat két irányban is közlekedik, Horány és Surány felé.

Forrás:  http://www.utazzitthon.hu/god.html

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!