Győr

Győr városa félúton található Bécs és Budapest között, az M1-es autópályának köszönhetően mindkét irányból könnyen és gyorsan elérhető.

A Kisalföld szívében fekvő sokszínű város számos természeti, kulturális és építészeti értéket rejt magában. A folyók városának is nevezik, mivel a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca torkolatánál fekszik. Éghajlata kontinentális, de nyara valamivel hűvösebb, tele valamivel enyhébb, és több csapadékot is kap. A város legrégebbi ismert neve: Arrabona, a római időket idézi, amikor is provinciát védő vár (castrum) volt, amely mellé polgárváros is települt. A győri püspökséget az első egyházmegyékkel együtt alapította meg uralkodásának első évtizedében Szent István király. A káptalandombon ma is álló Püspökvár és Bazilika megőrizték e letűnt korok emlékét. A török időkben Bécs védésében fontos végvári szerepet töltött be, később a katonák helyére beköltöző kalmárok és iparosok gyönyörű barokk várossá tették.

Gyermekekkel kiváló programlehetőséget nyújt a Kiskútligeten található Xántus János állatkert, amely élőhely jellegű nagy kifutóterületeken mutatja be 100 állatfaj több mint 500 egyedét. Márciustól novemberig, naponta 10-19 óra között látogatható. A sport kedvelőinek jár kedvében az Ikrény irányában található Vízisí és Szabadidő Centrum homokos beach-focipályával, lábtenisz-pályával, valamint vízisí kábelpályával.

Győr a fesztiválok városa is; februárban barokk bál, márciusban tavasz fesztivál, a nyári-őszi időszakban pedig különböző koncertek és művészeti programok várják látogatóikat.

Forrás: http://www.budapesthotelstart.com/cities/gyor-info.hu.html

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!