Hegykő

Hegykő
Hegykő a világörökség, és a Fertő-Hanság Nemzeti Park részeként Európa szerte híres sókoncentrátumú gyógyhatású termálvizének, termálfürdőjének és gyönyörű környezetének köszönhetően kedvelt turistacélpont.

Településünk az osztrák határ közelsége miatt a külföldi vendégek körében is népszerű.
Fertő-tó
A Fertő-tó sztyepptó, mely elnevezését sekély, iszapos állóvizéről kapta. A tó mérete az idők folyamán akár szélsőségesen is képes volt megváltozni, az árvizektől egészen a teljes kiszáradásig. Vize nátrium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szikes víz, melynek sótartalma meghaladja az 1700 mg/l mennyiséget.
A Fertő-tó vize ásványvíznek minősül, így nem véletlen, hogy a régi időkből számos feljegyzés maradt fenn a Fertő-tó gyógyító hatásáról. A Fertő tóban Magyarországon Fertőrákos strandján fürödhetünk meg, a legközelebbi ausztriai fürdőhely pedig Illmitz.
Világörökség
A Fertő-tó és vidékének természetföldrajzi egysége a természet és a civilizáció évezredes kölcsönhatásának eredményeként alakult ki, amely hosszú idő óta kulturális egységet is képez. A Magyarország és Ausztria területére eső kultúrtáj – s a magyar oldal kellős közepén található Hegykő – 2001. óta része a világörökségnek.

 

forrás: www.hegyko.hu

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!