Karcag

Karcag, a Nagykunság legnépesebb és az ország egyik legnagyobb határú települése, Szolnok és Debrecen között félúton, Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti határán található.
Vasúton a Budapest-Nyíregyháza vonalon, közúton a 4-es számú főútvonalon közelíthető meg legegyszerűbben.
Karcag városa több, mint félezer éves múltra tekint vissza. A várost a 13 században letelepülő kunok alapították. Karcagot hívhatjuk a kézművesek városának, mert fazekasok, csipkeverők, fafaragók élnek itt.


A várost a Hortobágy déli fogadókapujának is említjük. A település környékén több természetvédelmi terület is található, pl: kunhalmok, Zádor-lapos, Kecskeri puszta, Kecskeri tó, az arborétum csodálatos érdekesség a természetvédelem és az ökoturizmus barátainak. Karcagon épített értékek is vannak: Szélmalom, Zádor-híd, köves daráló, földbeásott temetőcsőszház.


A Városi Gyógyvízű Strandfürdő egész évben várja vendégeit, nyáron 4 gyógymedencével és egy uszodával, télen egy nyitott gyógymedencével és egy fedett uszodával. A strand mellett egy 282 férőhelyes kemping található.


Az év folyamán a város több kulturális és idegenforgalmi rendezvénnyel is várja a látogatókat, mint pl. Mesterségek Művészete Nap, Karcagi Birkafőző Verseny, Nagykunsági Kulturális Napok, Karcagi Lovasnapok.

 

Forrás:  http://www.utazzitthon.hu/karcag.html

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!