Kiskunhalas

A leheletfinom, boszorkányos ügyességet igénylő, sajátos varrott technikával készülő halasi csipkét Brüsszel is elismerte az 1958-as Világkiállítás Nagydíjával.
A Csipkeház (Kossuth u.37.) nemcsak a legszebb csipkék gyűjteményét jelenti meg, a csipkekészítést is bemutatják a látogatóknak.
Értékes műemlékek a város templomai: a Református templom (Hősök tere) és a Szent Péter és Pál-templom (Szentháromság tér), mellette a híres halasi feszület, melyen a homlokát törlő Krisztus testét szögek helyett kötelek szorítják a keresztfához, a térség egyetlen működő zsinagógája a Petőfi Sándor utcában található.
Ritka ipari műemlék az elektromos darálóként ma is működő Sáfrik-féle szélmalom (Kölcsey és Szélmalom u. sarkán).
A degeneratív izületi-, és gerincbetegségekre javallt termálfürdő (Nagy Szeder I. u. 1.) egész évben fogadja a gyógyulni vágyókat.
A pihenést keresők a közeli üdülőtavakat választják úti célként: a Kunfehér-tó és a Sós-tó is kiváló horgászhely hírében áll.
A Thorma János Múzeum (Köztársaság u. 2.) kiállításain a város történetét és a város híres szülötte, Thorma János festőművész alkotásait mutatják be.

 

Forrás:  http://www.utazzitthon.hu/kiskunhalas.html

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!