Siófok

Siófok a Balaton keleti medencéjének közepén, a Sió-csatorna torkolatánál fekszik. Északról a Balaton, keletről a Mezőföld szélét képező hullámos fennsíkok, délről és nyugatról pedig a Balaton déli oldalára jellemző szelíd lejtésű dombsorok határolják. A város Somogy megyéhez tartozik. A déli Balaton-part 70 km-es szakaszából 17 kilométert foglal el.
Siófok üdülőtelepének két ismert partszakasza az Arany- és az Ezüstpart. Az Aranypart a város Szabadifürdő felé eső, keleti részén húzódik, többszintes szállodákkal, üdülőkkel. Az Ezüstpart Siófok széplaki területén fekszik. A kellemes, árnyas területen zömmel kisebb, családi nyaralókat láthatunk. Szabad standot az Arany- és az Ezüstparton is talál az ideérkező vendég. Az organikus építészet jegyeit viselő evangélikus templomát finn fából a sajátos stílusú Makovecz Imre építette. A város híres szülötte Kálmán Imre (1882-1953), a Csárdáskirálynő és más világhírű operettek szerzője, múzeumában (Kálmán I. sétány 5.) zongorája és személyes tárgyait nézhetjük meg. A Kárpát-medence 3000 fajta ásványát gyűjtötték össze az Ásványmúzeumban (Kálmán I.sétány 10.). A város szimbóluma a 45 m magas víztorony (Fő tér), közelében a Kálmán Imre Kulturális Központ (Fő tér 2.) rangos események színhelye. A Fő - téren Varga Imre számos szobrában gyönyörködhetünk.

A város híres szülöttjei:
Kálmán Imre operettszerző, operettkirály /1882-1953, Párizs/
Varga Imre Kossuth és Herder díjas szobrászművész /szül. 1923./

A város több rendezvényt is minden évben megrendez a nagy látogatottságra és nagy sikerre való tekintettel. Ilyen rendezvények például a Siófoki Tavaszi Fesztivál, a Nyitott Balaton rendezvénysorozat, a Balatoni szezonnyitó, a Siófoki new Orleans Jazz Fesztivál, a Borpart és Fröccsfeszt, valamint a Bor és kenyér ünnepe, de még számos más híres nagyszerű programot is ide lehetne sorolni.

Forrás:  http://www.utazzitthon.hu/siofok.html

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!