Szarvas

A Körös-parti település legfőbb nevezetessége a bécsi schönbrunni kastélypark mintájára, a XIX. század végén telepített Szarvasi Arborétum, melynek 82 hektáros parkjában több mint 1.600 fa-, és cserjefaj, köztük sok egzotikus is megtalálható.


A Pepi kert néven is ismert kert gondozott pázsitját a látogatók pihenésre, napozásra is igénybe vehetik.
A nemzetközi hírű tudós, mezőgazda és pedagógus Tessedik Sámuel (1742-1820) evangélikus lelkész által alapított, 200 éves magyar mezőgazdasági iskolában a város történetét és a táj néprajzát bemutató múzeumot (Vajda Péter u. 1.) rendeztek be.


A ma is működőképes szárazmalom (Ady Endre u. 1.) egyike az ország három épen maradt, kását és gabonát őrlő száraz malmának.
A szlovák tájház (Hoffmann János u. 1/a.) a XIX. századi népi lakóházban közel ezer tárggyal berendezett paraszti otthon.
Az ország legfiatalabb nemzeti parkja a Körös-Maros-vidéki Nemzeti Park: szikes puszták, ártéri erdők világa. A Holt-Körös, 30 km hosszú vízfelületével az ország ötödik legnagyobb állóvize, ideális üdülőhely családoknak, gyermekcsoportoknak, vizitúrázóknak egyszersmind kiváló horgászhely, 33 horgászható halfajtával.
Érdekesség a történelmi Magyarország középpontjának helyét jelző, szélmalmot formázó vízparti emlékmű és a faszobrok-alkotta történelmi emlékút valamint a Holt-Körös parti empire Bolza-kastély (Szabadság u. 2.) capitoliumi farkast ábrázoló bronzszobra.

 

Forrás:  http://www.utazzitthon.hu/szarvas.html

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!