Tiszaújváros

Tiszaújváros Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén, a Sajó és a Tisza találkozásánál, az Alföld és a Bükk kapujában helyezkedik el.


Tiszaújvárosban minden megvan, ami a pihenéshez, kikapcsolódáshoz szükséges: nyugalom, csend, szép környezet. A városban tett séta alkalmából virágos parkokon keresztül andalogva, nagy magyarok szobrai közt járva, tóparton ücsörögve, a szökőkutak csobogását és a harangjáték csengését hallgatva minden gondját el tudja felejteni az ember. A kultúra és művészetek iránt érdeklődők felkereshetik a város múzeumait és gyönyörű templomait: az ikonképekkel díszített görög katolikus, a rózsaablakos római katolikus templomot és a maga egyszerűségében szép református egyházat.

Tiszaújvárost akár a fürdők városának is lehetne nevezni, hiszen modern strandjai minden igényt ki tudnak elégíteni. A Termálfürdő Komplexum Gyógyfürdője több minősített gyógyvízzel feltöltött bel-, illetve kültéri medencéi a Gyógyászati részleggel karöltve minden igényét ki tudja elégíteni a gyógyulni érkezőknek. Az Élményfürdőben pedig minden adott az önfeledt szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz: Csúszdamedence, Hullámmedence, Kalandmedence, Úszómedence, Vármedence, sportpályák, játszóterek, büfék, éttermek. A TVK Szabadidőközpont télen-nyáron működő jégpályával, csúszdás medencékkel, sportpályákkal és parkerdővel várja kikapcsolódni vágyókat.
Akit pedig a strandok nem fárasztottak le kellően, az felkeresheti Tiszaújváros sportlétesítményeit. Ezek közül a legnagyobb a Tiszaújvárosi Sportcentrum, ahol több mint 20 féle sportág kipróbálására és művelésére adottak a lehetőségek.

 

Forrás:  http://www.utazzitthon.hu/tiszaujvaros.html

Valami új a régi helyett!

Forradalmi újítások az utazás területén!
Csatlakozz hozzánk Te is, és próbáld ki minősített Hoopperjeinket, és fedezd fel a várost velük együtt!